Kompanija Hewlett-Packard pravi 65 miliona uređaja svake godine koji imaju stakleni ekran.Taj stakleni deo dolazi do svog kraja u narednoj deceniji,

hp_logo2tvrdi Carl Taussig, direktor HP lab-a.

Plastične podloge i njihov proizvodni proces su jeftiniji od stakla koje se trenutno koristi za vaš laptop ekran ili monitor. Tanki filmovi plastike su 40 puta lakši od stakla.

Važno je da kompanije poput HP koji je broj 1 proizvođač i prodavac personalnih računara na svetu, da smisli kako da smanje troškove u izradi delova za laptop i druge uređaje. Ekran predstavlja otprilike trećinu cene standardnih poslovnih laptop-a.

Tako Taussig i njegov tim rade na procesu u kojem se koristi supertanka plastika debljine 50 mikrona (polovina od debljine komada papira). Jer plastika je fleksibilna, može se staviti na kalemove i u mašinu koja spaja otpornike, elektronika koje pomaže da se sastavi slika na ekranu, u procesu koji gotovo podseća na način na koji se štampaju novine, pod nazivom "roll to roll."

 plasticbackplane_88x66 hp-flexible-solar-panels_610x451_88x66 Picture_30_88x66

Proizvodnja ovog fleksibilnog materijala za ekrane na valjcima je mnogo brže i znatno jeftinije od trenutnog serijskog procesa u kojem gigantske komade stakla pokreću mamutske robotske ruke u fabrikama veličine manjih gradova.

Početkom 2011 godine HP počinje sa projektom za američku vojsku.