Nakon što mu je dijagnosticirana tuberkuloza, Christiaan Van Vuuren je bio primoran da ode u karantin po zahtevu Australijskog javnog zdravstvenog sistema.

f

To je u javnom interesu da se tuberkuloza ne proširi našom obalom,

kaže Christiaan.

Dakle, ovaj 27-godišnji medijski prodavac je trošio naizgled beskonačnu količinu slobodnog vremena na gledanje TV i DVD i čitanje knjiga i časopisa dok sve to nije dosadilo.

Život je postao toliko dosadan u bolničkoj sobi da se odlučio malo poigrati sa svojim novim MacBook Pro koji je (na sreću) kupio samo nedelju dana pre nego što mu je dijagnostikovana tuberkloza. Bez iskustva u muzičkoj ili video produkciji, Christiaan je ušao pravo u iMovie i GarageBand program.

Koristeći ugrađeni mikrofon i web cam, Christiaan je postao “Potpuno Bolesni Reper”.

Uradio sam pesmu da bih ubio malo vremena i nasmejao drugove,

rekao je prodavac a sada reper.

Nakon što je završio muzički video, otkrio je da ga ne može poslati e-mail-om jer video fajl premašuje ograničenje veličine za e-mail priloge.

Pa sam pomislio da bih mogao iskoristiti YouTube za postavljanje videa, a onda samo pošaljem link prijateljima rekao je  Christiaan.

Ono što je počelo kao trošenje vremena pretvorilo se u uspešan viral video. Christiaan je postavio video na YouTube, gde su ljudi iz celog sveta mogli da gledaju njegove ludorije. Pregledi su počeli da rastu pa se video sada nalazi branded YouTube stranici.

Nakon prijema samo 4 dolara AUD (3.70 dolara USD) u mesecu decembru od Google-a za oglase postavljene na njegovoj stranici, Christiaan očekuje preko 200 dolara AUD (184.88 dolara) za januar. U isto vreme, potpuno bolesnih Reper je rekao da ne želi “napraviti brzo lovu iz svega ovoga.”

Dok se fokusira na svoje zdravlje, on takođe ima zacrtanu poslovnu strategiju zasnovanu na svom viral uspehu. On ima jednu pesmu, “Život u karantinu”, dostupan za kupovinu preko iTunes sa još tri pesme koje trebaju da se uskoro pojave.

Christiaan kaže da još uvek čeka na prihod od prodaje preko iTunes-a.