facebook Facebook se sprema da krajem meseca lansira svoj proizvod za lokaciju. Pored toga McDonald's će pokrenuti aplikaciju koja se integriše sa funkcijom lokacije. Kompaniji je odobren raniji pristup uslugama lokacije zahvaljujući velikom broju kupljenih oglasa.

Početna implementacija će biti fokusirana na priključenje lokacije korisnikovom statusnom ažuriranju. To je slično Twitter-ovoj implementaciji lokacije koju je pokrenuo pre dva meseca. Iako korisnici već zamišljaju mapu za praćenje gde mogu da vide gde se njihovi prijatelji trenutno nalaze, to zvuči kao da je početna funkcija opcionalna lokacija priključena za ažuriranje statusa korisnika.

facebook-map

Mnogi polaznici Facebook-ovog F8 događaja su razočarani što kompanija nije lansirala ovaj proizvod vezan za lokaciju već na ovom događaju.

Lokacija je verovatno jedna od najočekivanijih funkcija na Facebook-u u proteklih godinu dana a dosta toga se poklopa i sa brzim rastom Foursquare-a, koji razmišlja o ponudi od 100 miliona dolara. Iako se ne zna kako će se tržište lokacija razvijati u narednim godinama Facebook ipak želi da relativno rano napravi taj skok tako što će omogućiti korisnicima da jednostavno podele svoju lokaciju u feed.