Još jedan prevarant je uspješno iskoristio korisnike po ko zna koji put. Usprkos Facebook-ovim pokušajima da ga blokiraju, spam se i dalje širi jako brzo. Virusne aplikacije možda izumiru ali sajtovi gdje su indeksirani vaši prijatelji koje možete da pozovete i dalje uspješno rade. Prije nekoliko sati stranica pod nazivom “SEE VVHO HAS VIEVVED YOU” se proširila na 39.425 a raste tempom od 1.000 korisnika svake minute.

Kako to radi:

  1. Vi prihvaćate prijedlog prijatelja
  2. stranića vas potiče da instalirate JavaScript u vaš web URL bar kao web stranicu.
  3. Pop-up koji se pojavljuje pita koje prijatelje da pozove. Ako odaberete Bez ili Otkaži svim vašim prijateljima će biti poslani pozivi. Ako ne odaberete ništa dovoljno brzo, vaši prijatelji i dalje će primati pozive (vidi sliku dolje). Izgleda da se učinkovito unakrsno skriptiranje iskorištava ali nemamo sve pojedinosti.
  4. Zatim se preporučuje da vidite rezultate, prihvatanje "rezultata" su zapravo yourpurecrushes.com i mymindquizzes.com.

Ni jedan sajt nema rezultate niti opciju da izbjegnete web stranicu sa pop-up prozorom sa pitanjima formulirano na zvuk kao da korisnik radi nešto loše. Posljednji ekran i najinficiranija komponenta je "Želite li podijeliti sa prijateljima?" Čak i ako kliknete NO svaki prijatelj će primiti poziv.

misleading-cancel

profilespy1