skype Skype VoIP, servis za telefoniranje je dugo bio sinonim za slobodno telefoniranje između računala.

Oni koji to kupuju Skype Credit i koriste Skype planiraju radje da zovu na telefone nego na računala znajući da ih pozivanje telefonom košta 25 centi po minuti dok ih telefoniranje Skype-om košta dosta manje, 2 ili 3 centa po minuti zavisno koja je zemlja u pitanju.

U srijedu, Skype uvodi ono što se smatra Light verzijom svojih planova mjesečne neograničene pretplate. Novi planovi će koštati manje od trenutne neograničene ponude, a ukljičivati će i fiksne i mobilne telefone. Za pretplatnika novi plan koji predstavlja manje plaćanje po minuti mjesečno, može da ponudi bolju cijenu poziva na mobitele od uobičajene pay-as-you-go cijene za one kojima nije potreba da razgovaraju satima svaki mjesec.

Osim toga, Skype je sada nudi svoje pretplate za 170 zemalja a ne samo za 40 što je pohvalno povećanje.

Skype u pretplati sada nudi 60, 120 i 400 minuta za pakete od 1, 3 i 12 mjeseci. Startna cijena je od 1,09 dolara mjesečno za neke zemlje i raditi bilo gdje da se koristiti Skype.

Da se tradicionalni kompjuterski korisnici ne bi osjećali izostavljenim iz svega ovoga Skype je također ubrzao pripreme za puštanje nove beta verzije svog Windows softvera. Skype potpredsjednik i generalni direktor globalnih potrošačkih proizvodea, Neil Stevens je rekao da će Skype beta značajka omogućavati video konferencijske pozive za do pet pozivatelja. Trenutno, video pozvi rade između dvoje ljudi.