street-fighter-figurines Glavni izdavači tradicionalnih video igara počinju ozbiljno da svataju Facebook kao platform za igranje. Jučer je objavljeno da EA planira uvesti svoju masivnu FIFA Soccer koncesiju na Facebook a već danas dolazi vijest da je legendarna japanska kuća igrica Capcom također ozbiljno zainteresirana za socijalno igranje.

Igranje na socijalnim mrežama je spremno za utjecaj tradicionalne industrije video igara te je prisutnost koja se ne može zanemariti … Sada je na nama da povućemo potez.

rekao je predsjednik Capcom-a Haruhiro Tsujimoto.

Tvrtke koje se bave igricama na Socijalnim mrežama poput Zynga plivaju u velikoj dobiti, jer je tržište za takve igre jednostavno preveliko da bi se ignoriralo od strane tvrtki koje su svoja imena stekla prodajom igre za arkade, kućna računala i konzole.

Uz dobro poznate Capcom igrice poput Street Fighter i Resident Evil, postoji potencijal da neke visoko kvalitetne igre dođu na Facebook. Očekujte sve više velikih imena izdavača tradicionalnih igara da krenu putem s EA i Capcom-a.

Facebook-ov novi zahtjev u kojem traži 30% od svih transakcija napravljnih na svojoj platformi prestrašio je Zynga-u, sadašnjeg kralja društvenih igara, prisiljavajući ga da razmatra opcije poput preseljenja i zasebnog odvajanja svojih igara. Da li su društvene igre poput Farmville prošlost, dolazi li vrijeme visoko kvalitetnih igara baziranih na uglednim koncesijama koje treba da nas namame natrag na igranje na Facebook-u, to ostaje da vidimo i iskusimo.