xbox3601 Ko bi rekao da igranje video igrice može biti toliko profitabilno? Čovek iz Alabame je bogatiji za milion dolara zbog svog umeća bejzbol bacanja u MLB 2K10.

Pre dva meseca 24-godišnji Wade McGilberry, iz Semmes, Alabama, ušao je u takmičenje da postane prva osoba koja je savršeno bacala u bejzbol video igrici.

McGilberry kaže da nije igrao video igrice satima pre takmičenja, rekao je da je igrao samo oko pola sata do sat svaki dan, kad njegova žena nije kod kuće.

I nije igrao sportske igre igrao je samo pucačine u prvom licu, kao što su Halo 3 i Call of Duty, ali to se promenilo kada je saznao za takmičenje u video igricama kompanije 2K Sports.

Nakon što je dobio dozvolu svoje supruge Ketie da se takmiči a kaže da je čak sa njom razgovarao i o odsustvovanju sa posla da bi se mogao posvetiti igranju ali ispostavilo se da nije bilo potrebe za tim.

McGilberry je pokušao nekoliko puta da odbaca savršenu igru zapinjujući na petom inning a pored stresa igranja online McGilberry još svu tu dramu i snimao.

Međutim, nakon pet pokušaja i dolaska do sedmog inninga on je znao da je na pravom putu.

On je odigrao savršenu igru u svom šestom pokušaju a nagrada mu je došla kao potpuno iznenađenje. Kompanija 2K Games je nazovala McGilberry pod izgovorom da je "finalista" u takmičenju.

Oni su me pozvali u nedelju popodne i rekli da će da dođu i da moraju da provere moj Xbox jer sam bio jedan od finalista a da oni moraju da se uvere da je moj Xbox regularan,

objasnio je McGilberry.

Umesto toga, pojavili su se sa ogromnim čekom od 1 milion dolara.