Yahoo je objavio da je Yahoo Answers dao svoj milijarditi odgovor.

Od skromnih početaka, kada smo dali naš prvi odgovor, sada već davnog decembra 2005 godine, a sada smo postali najveći i najpopularniji globalni Q&A (Pitanje-Odgovor) sajt na Internetu koji je dostupan na 9 jezika i 21 zemlju,

kaže u Yahoo Answers timu.

Osim objave milijarditog odgovora, Yahoo je otkrio još nekoliko zanimljivih statistika:

  • 823.966 pitanja i odgovora po danu
  • 34.331 po satu ili 572 u minuti
  • 10 pitanja i odgovora u sekundi
  • Najpopularnije pitanje ikada je bio od Hillary Clinton, koje je primilo više od 38.000 odgovora na "Na osnovu iskustava svoje porodice, šta mislite da treba da uradite da biste poboljšali zdravstvenu zaštitu u Americi?" Opra je imala pitanje sa 37.000 odgovora.

Milijarditi odgovor je došao od korisnika, cgramer2, koji je odgovorio na pitanje "Koji deo laptopa mogu zameniti da bih ubrzao moj PC?"

yahoo-answers-billion

Biti će interesantno videti da li će Yahoo Answers ostati kao Q&A prostor sa još većim prometom, s obzirom da društveni mediji i mobilne igrice igraju sve veću ulogu u životima potrošača. Konkurenti Yahoo Answers su Ask.com, Demand Media Answerbag, koji je ušao u zanimljivu saradnju sa MerchantCircle za lokalne firme, ChaCha, koji takođe računa na lokalne firme, kao i Aardvark, koji je nedavno kupljen od strane Google-a. Društvene mreže kao što su Facebook i Twitter takođe igraju veliku ulogu u dobijanju pitanja i odgovora.