Skoro devet minuta muzike, plesa, mode i kako samo Lady Gaga zna i šokiranja javnosti određenim pomeranjima granica vrednosti na Internetu, a sudeći po prethodnom uspehu “Bad Romance” i “Telephone”, očekivati je da će biti još jedan veliki hit.

"Alejandro" je treći singl sa albuma The Fame Monster. Video koristi elemente i vizuelni stajling iz ekspresionističkog filma pre nacističke Nemačke.

Uticaj glamur rock-a i Michael Jackson-a su očigledni. Miks koji sa nemačkim ekspresionizmom i sa nekim primesama punk-a, vojne uniforme i grudnjak sa puškama prikačenim na njega daje suštinsko delo Gaga umetnosti.

Spot je snimljen uz pomoć modnog fotografa Steven Klein, a Madonna-in uticaj je uvek prisutan u radu Lady Gaga a posebno je teško ignorisati snažne djelovanje "Vogue", "Like a Prayer" i "Justify My Love" u ovom spotu.

24-godišnja Lady Gaga (pravim imenom: Stefani Germanotta) je najveći pop umetnik danas, pošto je prodala 15 miliona albuma i 40 miliona singlova. Vrlo brzo je dostigla milijardu pregleda na YouTube, pobedivši sve ostale iz sveta pop muzike.