Facebook testira primjenu promocije aplikacija. U suštini to pokazuje koliko kredita korisnik ima i omogućuje korisnicima navigaciju u svojim bookmark aplikacijama. Značajka koju je prvi istaknuo Eric von Coellen, je više promocija Facebook Credits no trebala bi imati koristi i za programere. Sa malim prilagodbama, to je nešto što bi značajno povećalo broj prodanih Credit-a i broj aplikacija sa kojima korisnici komuniciraju svaki dan. Mnogi novi kanali će najvjerojatnije biti fokusirani na Facebook korisnike koji su već u interakciji sa aplikacijama.

Iako ne znamo da li se ili ne novi komunikacijski kanali nalaze u proizvodnoj mapi puta, tvrtka želi napraviti što je više moguće promjena koje će pomoći u poticaju prometa aplikacijama i zaustavljanju pada DAU koje smo vidjeli tijekom posljednjih nekoliko mjeseci i što je još važnije u posljednjih nekoliko tjedana. Facebook je rekao da je ova nova značajka test, ali je isto tako potvrdio da tvrtka aktivno testira nove načine poticaja korisnika da se vrate aplikacijama.

Zdrava platforma jeste u najboljem interesu Facebook-a pošto zdrava platforma izravno utječe na Facebook-ov rast prihoda od kredita. Trebali biste biti u mogućnosti da vidite test (kao na slici ispod) iz bilo koje od vaših omiljenih aplikacija na Facebook-u.

inapp-promo-test