aolnew AOL je konačno prodao Bebo. Novi vlasnik, Criterion Capital Partners, je objavio da je kupio društvenu mrežu od AOL-a i da će preuzeti sve Bebo globalne operacije odmah, uz zadržavanje sedišta u San Francisku.

Criterion Capital Partners, firma za bankarstvo i finansijsko savetovanja, je specijalizovana za pravljenje zaokreta u poslovanju kompanija i u skladu sa rečima predsednika AOL-a, Tim Armstrong-a, " u dobroj je poziciji da pokrene Bebo u nastojanju da ojača svoje uporište u veoma konkurentnoj areni socijalnog umrežavanja."

Dogovor je progurao Adam Levin, partner u Criterion Capital, u saradnji sa poslovnim strategom Paul Abramowitz-om kao i Richard Hecke.

Mlada i veoma aktivna baza korisnika, istorija prihoda, prisustvo u zemljama širom sveta kao i solidna tehnička infrastruktura čine ga atraktivnom medijskom platformom, kao samostalni entitet i u kontekstu naših širih investicionih ciljeva,

navodi se u saopštenju Adam Levin.

Tačni uslovi sporazuma nisu otkriveni. AOL je kupio Bebo početkom 2008 godine za 850 miliona dolara kada je ova društvena mreža bila popularna među tinejdžerima širom Evrope. U to vreme, Bebo je imao više od 40 miliona članova, ali je ubrzo počeo da bledi i zaostaje u trci pogođen dešavanjima na tržištu i velikoj konkurenciji u liku Facebook-a. Sve to je primoralo AOL da nađe način da se reši ove, nekada potencijalne imovine.