Apple je upravo postavio iTunes 9.2 na svoju web stranicu, koji sa sobom donosi službenu podršku za iOS 4 i iBooks 1.1.

iTunes 9.2 Beta je bila na raspolaganju za registrirane programere još od prošlog tjedna, no konačna verzija je sada tu i vjerojatno je da će biti još stabilnija. Uz podršku iOS 4 uređaja, iTunes 9.2 poboljšava način na koji su eBooks i iPhone aplikacije organizovane.

Većina kozmetičkih promjena najnovieg iTunes-a neće se pojaviti sve dok iOS 4 ne bude objavljen 21. lipnja. Sa iOS 4, digitalne knjige iz iBooks aplikacija sada će podržavati iPod touch i iPhone uređaje, kao i iPad. Sljedeća verzija iBooks-a također će imati PDF podršku, koja bi trebao da olakša prikaz sadržaj, korisnicima koji imaju mnogo elektronskih knjiga u PDF format, u iBooks aplikaciji. Ove knjige se mogu pohraniti uz ePub naslove u iTunes. U iTunes 9.2 možete povući knjige ili PDF dokumenata u Books sekciju iTunes-a

Još jedna značajka koja neće biti iskoristiva dok iOS 4 nebude objavljen je aplikacija za podršku foldera. Trenutno je iPhone ograničen na prikaz 11 stranica ikona aplikacija. Sa iOS 4 ćete moći kreirati mape aplikacija grupiranih na bilo koji način koji vama odgovara. Prevlačenjem aplikacija na vrh jedne iznad druge, bilo u iTunes ili na iPhone, možete stvoriti redosljed koji želite. To čini upravljanje srodnih grupa aplikacija mnogo lakšim.

iTunes 9.2 je na raspolaganju, bilo putem Software Update iz iTunes-a, bilo posjetom na Apple stranicu.

itunesibooks-640