Potražnja za vijestima vezanim za novu generaciju iPhone-a je tolika da čak i neki dijelovi uređaja dospjevaju u naslove.

U utorak je portugalski iPhone blog postavio ono u što su prilično uvjereni da su slike novog iPhone-a kojeg Steve Jobs treba da predstavi 7. lipnja na Apples Worldwide Developers Conference.

Dva video objavljen na stranicama pokazuju metalni kostur uređaja, nema tipke, nema ekran, nema kameru. Ludi koji stoje iza portugalskog bloga tvrde da su dijelove kupili u Kini, da nisu ukradeni niti pronađeni. Koliko su platili za te navodno iPhone djelove nisu željeli da kažu.

IPhone kućište je vrlo slično uređaju koji je Gizmodo kupio te snimio prošlog mjeseca. Gizmodo je rekao da platio 5.000 dolara osobi koja je pronašla Apple prototip u jednom baru nakon što ga je izgubio Apple zaposlenika.

Prošli mjesec, vijetnamski blog je također tvrdio u svojim rukama ima iPhone prototip koji je platio 4.000 dolara.

Apple je do nedavno važila za tvrtku koja jako dobro čuva svoje tajne pogotovo ako se tiču nadolazećih proizvoda, informacije nisu curile do službenog predstavljanja proizvoda. Naravno, svake godine nekoliko dana prije glavnog prestavljanja proizvoda pojave se poneke slastice dobrih informacija. Međutim da se izgubi cjeli urešaj ili da se dijelovi prodaju blogovima, to ne liči na Apple. Ako su ti dijelovi stvarni, to onda znači dvije stvari a to su da Apple ima problema unutar svoje organizacije ili je sve ovo marketinški trik kako bi ze zaintrigirala javnost i dobile povratne informacije o proizvodu.

Sve bi se trebalo znati u ponedjeljak. Steve Jobs će govoriti u 10 sati 7. lipnja na dan otvaranja Apple WWDC. Očekivanja su da će predstaviti četvrtu generaciju iPhone.