ebay-logo eBay je kupio RedLaser od tvrtke Occipital. To je barkod-skener aplikacija koja pomaže korisnicima pronalaženje najbolje cijene nekog proizvoda kao i detaljnijih informacija o njemu. Occipital će ostati samostojeća tvrtka i dalje.

RedLaser aplikacija, koja je sadržana u Apple "Shopper" reklami za iPhone je od sada besplatna. eBay će početi sa dodavanjem svojih više od 200 milijuna oglasa u aplikaciju a dodati će i proizvode svojih partnerskih 7.000 trgovaca Shopping.com (koji prema eBay uključuje 95 od prvih 100 trgovaca).

eBay također planira integrirati RedLaser barkod tehnologiju skeniranja u vlastitu iPhone aplikaciju koja uključuje eBay Marketplace, eBay Selling, StubHub i Shopping.com, a koju je download-ovalo već više od 10 milijuna korisnika.

Mobitel omogućuje potrošačima impulsivnu i povoljnu kupnju gdje god se nalazili a eBay se stalno inovira kako bi omogućio kvalitetnije iskustvo potrošača. Sa RedLaser inovativnom tehnologijom, eBay nastavlja da pomaže kupcima u bržem pronalasku najbolje online kupnje (najbolja cijena), a prodavačima omogućuje brže izlistavanje njihove ponude,

navodi se u priopćenju Mark Carges, tehnološkog direktora i potpredsjednika globalnih proizvoda u eBay Marketplaces.

Iako uvjeti kupovine nisu objavljeni, to je bio logičan korak za eBay koji tvrdi da se svake dvije sekunde obavi kupovina preko njegove mobilne aplikacije za iPhone, BlackBerry i Android.