Columbia Pictures je upravo objavio prvi trailer za svoj novi film, The Social Network. Kao i plakat koji je debitovao prošle nedelje on je intrigantan i provokativan u isto vreme.

The Social Network, inače poznat kao "Facebook film" je zasnovano na knjizi The Accidental Billionaires (Slučajni Milijarder). To je hronika formativnih dana Facebook-a, od svog osnivanja u studentskoj sobi Harvard-a preko ranih početaka koji su doveli do uspeha. Scenario Aaron Sorkin, režiser David Fincher a filmska zvezda Jesse Eisenberg igra Zuckerberg-a. Premijera filma se očekuje u oktobru.

Fraza koja se prožima filmom, "Ne možete steći 500 miliona prijatelja a da ne steknete i nekoliko neprijatelja", izgleda da sumira neke od početaka Facebook-a. Film je o mladim ljudima koji dolaze u situaciju da stvare nešto mnogo veće od sebe kao i o odanosti, zavisti i novacu.

Mnogi se pitaju zašto je Facebook i njegova priča dostojna filma, a pogotovo filma na nivou pisaca i reditelja A produkcije. Odgovor je, Facebook dominira prostorom online komunikacija današnjice. Njegov neverovatan uspeh i rast do ovih granica u samo šest godina a činjenica koliko je postao važan su diskusije koje se vode o privatnosti i vlasništvu nad podacima.