google-music The Wall Street Journal daje nove detalje o servisu o kome su dugo već govori a to je Google-muzički servis, ovaj put sa Android preokretom.

Google-u je u planu, kako se čini, da prvo pokrene servis za preuzimanje koji je vezan za njihov pretraživač a onda da se posveti servisu pretplate. Krajnji cilj je Cloud servis pretplate koji bi mogao da direktno preuzima sadržaj na Android uređaje.

Glasine da Google ulazi u svet muzike sa prodajom ili pretplatom traju već godinama međutim sada je ovo vrlo blizu stvarnosti. U oktobru je Google pokrenuo svoju muzičku funkciju pretraživanja koja je proizvela mnoge implikacijama na muzički biznis u celini.

Pored toga, tu je i Vevo (partnerska usluga između YouTube-a i Universal Records-a) koji je bar teoretski stvorio bolje odnose između ove dve velike kompanije. Međutim, kada se realno pokuša proceniti strategija Google-a na polju muzike, onda se Android pojavljuje kao  katalizator.

Na Google I/O pokazana je tehnologija koja omogućava korisnicima Android-a strimovanje muzike sa njihovih desktop računara direktno na mobilne telefone. To pruža uvid u ono što Cloud uslugu pretplate ustvari može da ponudi.

Razmislite o ovome, ako vaš Google TV baziran na Android-u može da strimuje bilo koju muziku na vaš kućni stereo, onda postaje Apple TV ali bez ograničavanja sadržaja. A šta je sa automobilima koji imaju android-ugrađeni sistem? Oni još nisu na tržištu ali su proizvođači veoma zainteresovani za njega, tada ćete i u vašem automobilu moći da strimujete muziku koju želite.

Mnogo toga se otvara sa ovim Google muzičkim servisom baziranim na Androidu i biće veoma interesantno pratiti šta će se dešavati u budućnosti.