Usluga koja je započela svoj život kao GrandCentral, djeluje kao jedinstven telefonski broj. Može se koristiti za besplatne pozive na području SAD i Kanade, za slanje besplatnih SMS poruka i još mnogo toga. Njegov sustav govorne pošte i se čak može provjeravati putem e-maila.

Sada, nakon više od petnaest mjeseci testiranja Google Voice je spreman za masovnu upotrebu. Postoji mnogo kontroverzi oko ovog servisa, tako je prošlo ljeto Apple kritiziran kada je zabranio iPhone Google Voice aplikaciju na App Store. Bitka oko Google Voice-a je nedvojbeno prvi ispaljeni metak u trenutačnom Apple-Google ratu. Također je poznato da Frontier Communications tuži Google zbog navodne povrede patenta sa uslugom Google Voice.

Za mnoge korisnike međutim, Google Voice je sjajno rješenje za sve složeniju web komunikaciju. Umjesto da pokušavamo održavati odvojene telefonske brojeve, korisnik će moći imati jedan centralni broj koji će biti proslijeđivan na različite uređaje na temelju koje je doba dana ili gdje se nalazi.

Pogledajte ovaj kratki video koji pokazuje neke od mogućnosti Google Voice-a.