chromeos2sm_270x247 Sa Google-ovim pripremama za pokretanje Chrome OS ove jeseni, pojavile su se informacije da se hardverski gigant Dell interesuje za partnerstvo. Prema Reuters-u, proizvođač računara je trenutno u pregovorima sa Google-om oko korištenja njihovog novog operativnog sistema na laptop-ima, ali bez nekog posebnog novog uređaja o kojem su kružile glasine.

Dell i Google su već sarađivali na većem broju uređaja tako da saradnja na Chrome OS laptop ne bi bio neka novost. Ranije ove godine, Dell je doneo svoj prvi smartphone u SAD, Aero, koji radi na Android-u. Očekuje se da će Dell Streak Tablet, koji radi takođe na Android-u, debitovati sledećeg meseca.

Sa Dell-om će Google zasigurno doživjeti uspeh i sama Dell-ova zainteresovanost je velika pobeda za njih. Stvari su se značajno promenile u kompjuterskom svetu od kada je Chrome OS prvi put najavljen, pre otprilike godinu dana. Neki pokazatelji ističu da se tržište izgleda pomera ka Tablet PC, tržištu na kom Google takođe planira da igra veliku ulogu. Isto tako Android ima sve veću popularnost pa se mnogi pitaju da li je Chrome OS zaista potreban.