bing-iphone Microsoft je upravo objavio ažuriranu verziju Bing aplikacije za iPhone koja donosi dve glavne novine.

Prva je funkcija slična Google Goggles,  za vizuelno skeniranje pojedinih predmeta, a druga je proširenje pretrage koje uključuje update statusa svog društvenog graph-a.

Sada možete da se povežete na Facebook i Twitter naloge i da vidite kombinovano ažuriranje statusa svojih prijatelja u okviru Bing aplikacije. Za bilo koju vrstu pretrage korištenjem besplatne Bing aplikacije za iPhone i iPod touch, moći ćete da vidite web rezultate i relevantne rezultate svojih kontakata širom društvenih mreža. Kada pronađete nešto što vam se sviđa koristeći aplikaciju, lako možete podeliti to sa prijateljima na Facebook-u, Twitter-u ili putem e-mail-a.

Funkcija slična Google Goggles je ranije bila poznata kao Visual Scanning. Bing aplikacija sada omogućava da skenirate bar-kodove i slike koristeći iPhone kameru. Korisnici mogu tako da skeniraju bar-kod bilo kog proizvoda ili omota knjige, CD, DVD ili video igre, nakon čega će videti opis, komentare na proizvod, cenu i link na web stranicu trgovca.

Ažurirana aplikacija takođe donosi neka poboljšanja u Movie odeljak, gde sada možete dobiti čak i više videa i trailers-a kao i lakši pristup prikazivanju filmova. Konačno, novi Shopping odeljak vam omogućava da pronađete proizvode zajedno sa cenama i linkovima ka prodavnicama koje prodaju proizvod direktno sa aplikacije.