microsoft U nastojanju da se sazna nešto više o Microsoft-u, kako je unutar tvrtke, bivši visoko pozicionirani zaposlenik tvrtke je odlučio da pojasni neke stvari, da razbije predrasude.

Po njemu, postoje dva osnovna problema u kompaniji, stil rukovođenja je katastrofalan a i previše je ljudi koji rade taj posao. Industrija zabave je drugačija od mobilnog poslovanja, koje se naravno razlikuje od poslovnog softvera tvrtke. Ipak, menadžerski stil u Microsoftu je isti za sve.

Steve Ballmer vodi svaki odjel slično jer to mu pomaže pojednostaviti nevjerojatno kompleksnu organizaciju kakva je Microsoft, navodi svoja zapažanja bivši zaposlenik tvrtke.

On također tvrdi da što se tiče broja zaposlenika, da je tu veliki problem, prema njegovim tvrdnjama od 30.000 do 40.000 zaposlenih je višak. Kako sam kaže, postoji jako mnogo preklapanja uloga i kompanija je fokusirana na rješavanje unutarnjih problema, a ne borbu sa spoljnom konkurencijom. Microsoft trenutno ima preko 92.000 zaposlenih što je veliki broj u poređenju sa 31.000 zaposlenih koliko je Microsoft imao na početku desetljeća.