paypal Danas je PayPal najavio da uvodi neke promene u svoje korisničke sporazume i cene. Promene se posebno odnose na refundiranje, povrat novca i Amex isplate.

PayPal-ov viši direktor za male i srednje kompanije Trgovačkih usluga Eddie Davis navodi sledeće promene:

  • Refundiranje – Od 10. avgusta, PayPal će zadržati transakcionu cene (koja je obično 30 dolara), kada prodavac zatraži refundiranje (SAD i Kanadski trgovci).
  • Povrat novca – Od 24. avgusta, povećaćemo povrat troškova od 10 dolara do tipičnog industrijskog iznosa od 20 dolara (odnosi se samo na US trgovace, eBay trgovci koji nisu u PayPal Preferred programu su izuzeti).
  • Prihvatanje American Express kartice – Od 13. jula, PayPal i American Express će ući u novi aranžman obrada kartica koji zahteva od trgovaca da uspostave direktan ugovorni odnos sa American Express. Morate prihvati novi dogovor sa American Express ako želite da nastavite sa prihvatanjem American Express kartice direktno preko Website Payments Pro i Virtual Terminal. PayPal će nastaviti da servisira American Express transakcije. Kao deo ovog novog ugovora, naknada koja se naplaćuje za American Express uplate će se promeniti na tipiču industrijsku stopu. Ovo se odnosi samo na direktno uzimanje American Express kreditne kartice. Nema nikakve naknade niti promene ako potrošač odluči da plati sa PayPal, bez obzira na karticu.

Eddie Davis napominje da su ostale standardne transakcijske takse za PayPal uplate i direktna plaćanja kreditnim karticama Visa, MasterCard i Discover ostale nepromenjene.