Od danas, Nexus One korisnici će početi primati Android 2.2 (kodnog naziva Froyo) “over-the-air” update softvera na telefon. Većina korisnika će dobiti obavijest do kraja tjedna,

navodi se u obavjesti iz Android-a.

Froyo dodaje bolje performance kao što su sposobnost da telefon pretvorite u Wi-Fi hotspot tako da ga druga računala mogu upotrebljavati za pristup Internetu, daje bolju podršku za Microsoft-ov Exchange softver za e-poštu, kalendar i kontakte kao i pojednostavnjeno Android Market sučelje. Za potpuni popis provjerite Google-ovu Android 2.2 stranicu.

Savez Google-a i Adobe Systems-a rezultirao je da Android 2.2 podržava Adobe Flash Player 10.1. Adobe je najavio finalni update softvera kad Froyo u potpunosti stigne na tržište.

Android je uglavnom open-source softver koji se čvrsto bori sa Apple-ovim iOS, ali i sa pregršt drugih sustava smartphone-a uključujući i BlackBerry OS, Palm WebOS, Nokia Symbian i Microsoft Windows 7.

Android dobro stoji na tržištu, niz proizvođača uključujući HTC, Motorola i Samsung pokreću svoje uređaje sa Android-om a u budućnosti se očekuju i drugi.