Ako imate iPhone ili Android telefon, i ako ste ikada posetili reddit.com, onda znate kako to loše izgleda. Reddit nikada nije bilo naročito dizajniran a tekst je toliko sitan da ga je zapravo nemoguće koristiti i čitati na malom ekranu. Optimizovana mobilna verzija reddit takođe nije mnogo bolja ali danas se konačno to menja na bolje.

Reddit je potpuno renovirao mobilnu verziju svog sajta kako bi bila apsolutno upotrebljiva na uređajima koji imaju ekran osetljiv na dodir. Nema više malih dugmadi, sa novom verzijom tu su velika dugmad i jednostavne boje koje olakšavaju čitanje.

Reddit je rođen kao web aplikacija i njegova je želja da tako i ostane. Dakle, ova nova mobilna web verzija je povratak na to.

Plan je da i dalje podržava reddit iPhone aplikaciju (koja se zove iReddit), ali je od sada ona open source u nadi da će zajednica pomoći njen kontinuirani razvoj.

Ova nova mobilna verzija Reddit-a se pojavila u velikoj meri zahvaljujući Paradox Designs. Reddit u svom osoblju nema dizajnere, pa je morao da potraži spoljne saradnike.

Reddit će raditi na većini mobilnih browsera ali se unapred izvinjavamo onima koji koriste mobilni IE. (Ustvari, ne izvinjavamo se! Sami ste krivi za to.)

navodi se u Reddit objavi.

Reddit takođe navodi da je nova verzija još uvek u beta fazi, ali ohrabruje korisnike da je isprobaju.