Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

WordPress najpopularniji blog softver na svetu upravo je objavio verziju 3.0

bez komentara

wordpress30 WordPress, najpopularniji blog softver na svetu, upravo je objavio WordPress 3.0, kodnog naziva Thelonious, koji je trinaesta objava u istoriji ovog softvera. Beta izdanje je dostupno već nekoliko meseci, ali sada je objavljena i zvaničana verzija. Da bi imali predstavu o tome koliko je WordPress popularan pomoći će vam podatak da je verzija 2.9 download-ovana 10,3 miliona puta.

Među karakteristikama navedenim na zvaničnom blogu, podrazumevana tema zove se Dvadeset Deset, interfejs je dosta lakši a i 1217 zakrpa je ispravljeno nekon ranije uočenih propusta. Temi je posvećeno dosta pažnje sa API koji olakšavaju dizajnerima prilagođavanje menija, zaglavlja, pozadine i još mnogo toga.

Još jedna velika promena je spajanje WordPress Multi User (MU) i jezgra WordPress instalacije. WordPress MU omogućava WordPress-u da jedna instalacija administrira više (čak i milione) blogova, to je do sada bilo odvojeno od "redovne" WordPress instalacije. Sada ćete dobiti obe funkcionalnost sa jedne instalacije.

Jedna druga zanimljiva stvar je da WordPress blog navodi da će ekipa da se fokusira na stvari oko WordPress-a za razliku od same platforme.

Tokom naredna tri meseca ćemo napraviti timove koji će se fokusirati na različita područjima oko WordPress-a kao što su iskustvo korisnika, Codex, forume, profile, ažuriranja i kompatibilnost API-ja, teme direktorijuma, plugin direktorija, mailing lista , wordcamp.org … mogućnosti su beskrajne i mi ćemo ih istražiti i poraditi na njima,

navodi WordPress tim.

Written by admin

17 Juna, 2010 at 10:46 pm

Ostavi komentar