adobe-logo Adobe je kupio Švicarsku tvrtku Day Software, koja pravi web sustav za upravljanje sadržajem usmjeren na marketing. Adobe je objavio ponudu u kešu za Day Software dionice, negdje oko 240 milijuna dolara.

Mnogi Adobe proizvodi, kao što su Illustrator i Photoshop, već se koriste za stvaranje marketinškog materijale za tvrtke. Premještanje na web upravljanje sadržajem je prirodni korak budući da mnogi od tih marketinških materijala se konzumira i distribuira online. Day Software dopušta trgovcima da upravljaju digitalnom imovinom za online marketinške kampanje, za postavljanje marketinških blogova i drugih društvenih medija koji se koriste.

Day Software je prijavila prihod od 25,1 milijun švicarskih franaka (23,7 milijuna dolara) za prvu polovicu 2010 godine, što je povećanje od 47 posto. Neto dobit za to razdoblje je 3,7 milijuna švicarskih franaka (3,5 milijuna dolara).

Adobe jasno planira da raste kroz svoje akvizicije. U rujnu prošle godine je kupio Omniture, web oglašavačkog analitičkog giganta za 1,8 milijardi dolara.