save-on-textbooks-used-college-homeschooling-at-borders-marketplace Borders je lansirala svoje novo “Borders Textbook Marketplace” sa kojim je dodatno zagrijano tržište udžbenika. Marketplace nudi više od 1.4 milijuna naslova, uključujući korištene udžbenike sa kojima se štedi i do 90 posto od cijene, navodi tvrtka.

Studenti također mogu da posredstvom web stranice prodaju svoje rabljene udžbenike.

Marketplace, koji je nastao u partnerstvu sa platformom za prodaju knjiga Alibris, uključuje udžbenike fakulteta, srednje škole, osnovne škole kao i ostale naslove koji se često koriste u učionicama. Sajt također djeluje i kao platforma za prodaju, studenti koji žele prodati pojedine udžbenike zainteresovanim stranama mogu to da urade posredstvom platforme.

Iako će Marketplace zasigurno biti kvalitetan izvor za učenike i roditelje, mjesto na kome će moći da pronađu udžbenike po mnogo nižim cijenama, Borders platforma ima nedostatak mogućnosti najma koje nude Chegg, Bookrenter pa čak i Barnes&Noble. Prema naznakama, tržište udžbenika ide u pravcu najma a Borders izgleda da malo kasni sa ulaskom u ovu igru.