comscore-logo Analitički gigant comScore je upravo kupio odel za proizvode Nexius-a, kompanije za mobilnu analitiku i podatke umrežavanja. Nexius proizvodi obezbeđuju analitiku koju mogu koristiti mobilni operateri kako bi bolje razumeli ponašanje potrošača, a takođe mogu da posluže u izgradnji bolje i kvalitetnije mreže. Tehnologija u suštini omogućava mobilnim operaterima da logički razumeju i barataju sa ogromnom količinom podataka kojom raspolažu.

comScore navodi da su platili 24 miliona dolara odel za proizvode Nexius-a, a 18,6 miliona dolara plaćeno je u gotovini. comScore polaže velike nade u ovu kupovinu, navodeći da očekuje da će time dodati 4 miliona dolara prihoda kompaniji do kraja 2010 godine. To je zapravo prilično značajan iznos za kompaniju, jer je u celoj (fiskalnoj) 2009 godini comScore prijavio prihod od 127.7 miliona dolara, što je u poređenju sa 117.4 miliona dolara, koliki je bio kompanijin prihod u 2008 godini, povećanje od 8,8%.

comScore, koji je besplatan za startup kompanije, raste i što se tiče prihoda i akvizicija. Kompanija je u Latinskoj Americi kupila kompaniju Certifica, koja se bavi web merenjem kao i reklamno-istraživačku agenciju ARSGroup, početkom ove godine.