facebookcredits Kroz partnerstvo sa MOL-om, online firmom koja se bavi mikroplaćanjem i koja je kupila Friendster pre nekih 7 meseci, Facebook nastoji da svoju virtuelnu valutu, Facebook Credits učini dostupnom za veliku maloprodajnu mrežu širom Azije i Australije.

MOL ima svoju virtualnu valutu, MOLPoints. Za nekoliko meseci, Facebook korisnici će moći da kupe Facebook Credits koristeći svoje MOLPoints, menjajući jednu virtuelnu valutu za drugu. Korisnici će takođe moći da kupe Facebook Credits i na drugim lokacijama koje će kasnije biti određene.

MOLPoints koje ima pola miliona prodavnica širom Malezije, Singapura, Indonezije, Filipina, Tajlanda, Indije, Australije i Novog Zelanda, mogu da ih iskoriste za kupovinu Facebook Credits.

Facebook Credits će se prodavati i u MOL online bankama, u Internet kafeima kao i u 7- Eleven prodavnicama.

Facebook navodi da u ovim delovima sveta mnogi potrošači koriste pripaid kartice umesto kreditnih kartica za online kupovinu. Partnerstvo sa MOL-om će pojednostaviti ovoj grupi ljudi kupovinu i trošenje Facebook Credits, stvarajući više investitora iz Azije i više profita za samu socijalnu mrežu.

Facebook Credits su se već pokazali kao solidan prihod za sajt. A mobilna i web povezanost miliona korisnika u Azijskim zemljama može da pruži značajan podsticaj za ovaj program, naravno ako se partnerstvo sa MOL-om bude razvijalo predviđenim tokom.