facebook_logo_mar09 Pre nego što krenete da ludite za novom Facebook funkcijom prepoznavanja lica treba da znate da ona još uvek ne postoji u obliku u kom to korisnici očekuju. Za sada, prepoznavanja lica jednostavno znači prihvatanje činjenice da je lice prisutno i to je sve.

Funkcija koja je dodana ovih dana je nastojanje Facebook-a da proces obilježavanja učini bržim i jednostavnijim, kao i da poboljša ceo sistem upload-a fotografija, njihovog pretraživanja i označavanja.

Prema navodima Facebook-a više od 100 miliona fotografija se upload-uje dnevno. Skoro da ne postoji korisnik socijalne mreže koji nije delio fotografije, 99% od 400 miliona korisnika prema navodima Facebook-a upload-ovalo je barem jednu sliku.

Za sada, prepoznavanja lica će identifikovati da je lice prisutno u otpremljenoj fotografiji, tražeći od korisnika da odgovori: "Čija je ovo lice?" Kako Facebook navodi, funkcija je u ograničenom testiranju tako da trenutno ne mogu svi da je vide, ali ovo prepoznavanja lica i još mnogo toga uskoro treba da bude objavljeno za sve korisnike.

facebook-facial-recognition