Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Facebook kupio firmu Nextstop koja se bavi turističkim preporukama

bez komentara

nextstop-logo Samo nedelju dana nakon što je Google objavio svoju kupovinu ITA Software-a, Facebook kreće istim stopama. Danas je Nextstop objavio da je apsorbovan od strane organizacije Mark Zuckerberg-a.

Nextstop je kako sam naziv implicira, firma koja se bavi turističkim preporuke. Deklarisani cilj firme je " drastično olakšati pronalaženje interesantnih lokacija širom sveta i dobro se provoditi", i to je radila dve godine sa vodičima, preporukama i značajanom zajednicom.

Nažalost, Nextstop sajt će da se zatvoriti 1. septembra a Nextstop Tim se nada da će moći da ostvari slične stvari sa mnogo većim razmerama na Facebook-u.

Mnogi procenjuju da je ova kupovina uvertira za novi lokacijski proizvod Facebook-a. Ako je tako, onda će Facebook morati osim formiranja Lokacijskog Tima proširiti i svoj Mobilni Tim, jer sve više korisnika koristi svoje mobilne uređaje kao primarne uređaje za Internet. Takođe u svemu ovome, od posebnog značaja je da je Nextstop funkcionisao kao HTML 5 aplikacija u okviru pretraživača, a ne kao aplikacija za preuzimanje.

Uslovi ovog posla nisu objavljeni, tako da informacije o tome koliko je Facebook platio Nextstop, budućnost Nextstop-a unutar Facebook-a i ostalo, može ostati misterija još neko vreme.

Written by admin

9 Jula, 2010 at 1:51 pm

Ostavi komentar