Yahoo i Zillow.com su uspostavili partnerski odnos u namjeri da stvore najveću mrežu za oglašavanje nekretnina, uvezujući web sajtove koji su drugi i treći po veličini prometa nekretninama. Postojeće partnerstvo između Yahoo i Zillow-a je proširenje saradnje koja je počela još 2006 godine, kada je Yahoo integrirao Zillow-u procjenu nekretnina na vlastiti sajt. Financijski uvjeti posla nisu objavljeni.

Ovo novo partnerstvo između Zillow i Yahoo Nekretnina stvara priliku za agenate i brokere da dosegnu do ubjedljivo najveće publike, bar što se tiče online trgovine nekretninama ili kupnje oglasa. Danas, Zillow pruža niz usluga za svaku fazu vlasništva nekretnina, a ovo učvrščivanje naše dugogodišnje veze sa Yahoo-om samo će da učvrsti našu dominantnost na Internetu,

rekao je Spencer Rascoff, direktor Zillow-a.

Partnerstvo stupa na snagu krajem ove godine, ali Yahoo i Zillow Nekretnine već su počeli da rade na oglasnoj mreži. Prema sporazumu Zillow će pokretati sve oglase za prodaju nekretnina na Yahoo.

Dogovor je dio Yahoo-ove strategije da se usredotoči na svoje osnove djelatnosti, kao što su e-mail, vijesti, sport, zabava i financije.

U svibnju se Yahoo udružio sa Match.com, u vlasništvu Internet tvrtke IAC/InterActive Corp, koji je tako zamjenio Yahoo Personals a HotJobs je prodao Monster.com za 225 milijuna dolara.