England-2010-572x515-260x234 Samo dan nakon što je Nationwide objavio da više neće biti službeni sponzor Engleske nogometne reprezentacije, nenadano se pojavio neočekivani kandidat i trenutno je u pregovorima s engleskom FA o tome kako postati novi sponzor , radi se o Facebook-u.

Facebook je među malim brojem tvrtki, uključujući Orange, O2 i Santander koji se natječe za ugovor koji bi ih mogao stajati više od 20 milijuna funti.

Vrlo zanimljiv pristup za Facebook, tvrtku koja se tradicionalno ne orjentiše ka korporativnom sponzorstvu, a pogotovo je iznenađujuće pošto je Fabio Capello javno zabranio igračima da koriste socijalno umrežavanje prije Svjetskog Nogometnog Prvenstva.

Ovim poslom Facebook će se reklamirati na svim utakmicama, njihov logo će biti na dresevima igrača a također ni jedna konferencija za novinare, niti jedan intervju ili bilo kakve novosti vezane za Englesku reprezentaciju neće proći bez Facebook-a. Posao bi također omogućio fanovima da koriste Facebook za razmjenu mišljenja, povezivanje s drugim fanovima a možda čak i da se gledaju utakmice preko stranice.

FA će donijeti odluku vrlo brzo jer žele osigurati novog sponzora prije sljedeće prijateljske utakmice u kojoj Engleska igra protiv Mađarske na Wembley-u 11. kolovoza.