adsafe-media AdSafe Media, platforma za verifikaciju brendova, je podigla 7,25 milijuna dolara u Seriji B financiranja, na čelu sa Atlas Venture kao i uz učešće postojećih ulagača Founder Collective i ostalih.

Pokrenuta u svibnju 2009 godine, AdSafe Media koristi algoritamsko modeliranje i ljudsku verifikaciju kako bi ocijenila i ovjerila sigurnost sadržaja brand-a na komercijalno podržanim web stranicama putem vlasničkog sustava. Ova ocjena omogućava oglašivačima da ispravno postave reklame svoje kampanje na sajtovima.

AdSafe planira otvoriti svoj Content Rating API krajem ove godine za integraciju sa ponudama u realnom vremenu i platformom za potražnju oglasa, dajući oglašivača informacija i podatake o sigurnosti brand-a svake impresije koja je na raspolaganju za kupnju.

Tvrtka je nedavno izašla sa izvješćem koje pruža analizu ključnih isticajnih reklamnih brend-ova sigurnosti metrike i industrijskog uvida, koji pokazuje da je 47% prometa bio od strane burzi, ponude u realnom vremenu (RTB) ili na strani potražnje (DSP). Prema izvješću, premium brand oglašivači, čini se prebacuju veći postotak svojih prikaza reklama na burze, RTB i DSP platforme zbog povećanja efikasnosti medija i širene koju pružaju ti kanali.

AsSafe Media se suočava sa konkurencijom u vidu DoubleVerify, AdXpose i drugi.