12809v2-max-150x150 Blogger, Google blog platforma, upravo je dobila novu korisnu značajku koju će mnogi Bloggeri znati cijeniti, statistika u realnom vremenu.

Nazvana Blogger Stats, značajka je dostupna za sve ne-privatne Blogger blogove. Jedini trik je što ćete novu ‘Stats’ karticu vidjeti samo kada odete na draft.blogger.com. Na novoj Stats stranici ćete vidjeti karticu na kojoj piše "Now", koja daje Blogger korisnicima gotovo u realnom vremenu pregled koji su artikli trenutno najpopularniji i odakle posjetitelji dolaze (u smislu izvora i zemljopisnog položaja).

Naravno, Google nudi besplatno robusni analitički softver Google Analytics koji nema statistiku u realnom vremenu mada možete da ga refrešujete svakih nekoliko sati. Možda je ovo prvi znak promjena na tom planu?

Svi vole statistiku u realnom vremenu, do sada ste možda koristili Chartbeat, Clicky, Woopra ili neke druge, ima ih dosta a tu je naravno i Twitter koji je skoro kupio Smallthought web analitičku tvrtku, tako da su se mnogi s pravom pitali zašto Google Analytics nema tu značajku.

Očito da nema tehničkih ograničenja i ono što se da naslutiti iz svega je da Google Analytics Centar vjeruje da većina korisnika jednostavno nije zainteresirana za gledanje statistike u realnom vremenu nego da većinu njih interesuje dobar 24-satni pregled prometa.

blogger-stats