Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Google napravio krucijalni pomak u vezi sa pretragom putovanja kupovinom ITA Software

3 0 komentara

itasoftware Nakon glasina o pregovorima Google je objavio danas popodne da je platio 700 miliona dolara u gotovini za kupovinu ITA Software, firme koja se bavi podacima o avio letovima.

ITA Software je osnovana sredinom 1990 godine na MIT. ITA tehnologija obezbeđuje organizaciju cena letova i rasporeda informacija za velike avio kompanije kao i rezervacije turističkih agencija. Klijentima, Alaska Airlines, American Airlines, Southwest Airlines, Bing, Orbitz i Kayak, ITA sistem za upravljanje rezervacijama je postao ključna komponenta u upravljanju informacijama kada su u pitanju avio letovi.

Putovanja samo po sebi su veoma unosna kao i online pretraga vezana za putovanja. Kupovina ITA Software-a može radikalno promeniti ono što će Google ubuduće da nudi kompanijama, turističkim agencijama i klijentima.

Trenutno, Google pretraga za rezervacije putovanja dovodi i do drugih velikih sajtova, naprimer Expedia i Priceline, a potraga za informacijama o letovima dovodi samo do informacija o dolasku i odlasku. Kupovina ITA-e će pomoći Google-u, kako se navodi u saopštenju,

da nastavimo stvaranje novih alata za pretraživanje letova koji će omogućiti korisnicima da pronađu brže i bolje informacije o letovima na Internetu.

Google takođe tvrdi da neće formirati cene niti prodavati karte.

I dok će ova kupovina sigurno proći kroz provere od strane vlasti a posebno zbog svog značaja u turizmu, Google se nada da ovim ranim objavljivanjem informacije može da izbegne kašnjenja u odobravanju kupovine do kojeg je došlo u slučaju njegove kupovine AdMob-a.

Written by admin

2 Jula, 2010 at 12:42 pm

3 0 komentara to 'Google napravio krucijalni pomak u vezi sa pretragom putovanja kupovinom ITA Software'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to 'Google napravio krucijalni pomak u vezi sa pretragom putovanja kupovinom ITA Software'.

  1. […] izvještaj ne uključuje kupovinu ITA Software, tvrtke koja se bavi podacima o avio letovima koju je Google kupio za 700 milijuna dolara u srpnju. […]

  2. […] FTC čeka odluku Ministarstva Pravosuđa u vezi Google-ove kupnje ITA Software, tvrtke koja nudi usluge kupovine karata i informacije o letovima, prije nego napravi prve korake. FTC dijeli tržišni nadzora sa Ministarstvom Pravosuđa, koji bi uskoro trebao donijeti odluku o dogovoru Google-a i ITA Software-a vrijednim 700 milijuna dolara. […]

  3. […] Američko Ministarstvo Pravosuđa odobrilo ulazak Google-a u sektor online putovanja kroz njegovu 700 milijuna dolara vrijednu akviziciju kompanije ITA Software. Tada je nekoliko online travel web stranica, uključujući Expedia, Kayak i Travelocity, tražilo […]

Ostavi komentar