Google stavlja naglasak na check-in uslugu fokusirajući se na Google Places. To bi moglo značiti neke zanimljive stvari za tvrtku.

Mi smo bili oduševljeni s entuzijazmom koji smo vidjeli za Places API i inovativnim načinima na koje programeri žele da ga koriste. Vidjeli smo aplikacije koje nude check-in na Places i potrebu za identificiranjem mjesta na kojem se korisnik trenutno nalazi, aplikacija prikazuje korisnička Places oko njih i nudi pretraživanje i pregledavanje Places-a na sličan način kao što to nudi Google Maps. Mi ćemo se usredotočiti ponajprije na check-in aplikacije. To su aplikacije za koje osjećamo da su dobre, veoma smo uzbuđeni što ćemo raditi sa programerima na izgradnji ovih aplikacija, te osigurati da im mi nudimo najbolje moguće iskustvo,

navodi Google Maps API Product Manager Thor Mitchell.

pin-in-map

Google kaže da je kontaktirao programere koji su izrazili interes za gradnju check-in aplikacija pomoću Places API. To uključuje i da programeri rade na klijentskim aplikacijama za Buzz API.

Check-in usluge su privukle ogromnu pažnju na sebe jer stvaraju nove i zanimljive mogućnosti za razvoj tvrtki koje jednostavno ranije nisu bile dostupne. Kombinirajte to sa snagom Google Maps i Google Places i imati ćete veoma snažan potencijal za monetarizaciju. Sa Google API, potrošači će imati mnogo više pristupnih točaka, posebice sa svojih mobilnih uređaja.