Socijalna mreža Gowalla se udružuje sa CNNMoney u vezi godišnje Money magazin "Best Places to Live" liste. Gradovi na vrhu liste imaju vlastite Gowalla hot spotova, koji su povezani sa svakim gradskim profilom. Na primjer, na vrhu Gowalla hot spotova nalazi se McKinney, Texas (br. 5) koji uključuje Landon Winery, Pub McKinney, and Coffee N Cream. Ako ste nalazite u krugu od 25 milja od Top 25 gradova pojaviće se notifikacija na vašoj Gowalla mobil aplikaciji koja će vas usmjeriti na "Best Places" stranicu.

Partnerstva kao što je ovo sa velikim medijima i brendovima su dobar put ka većoj izloženosti Geo aplikacijama poput Gowalla i Foursquare (koji također energično provode ovakva visokoprofilna partnerstva).

CNNMoney također uključuje stambene podatke iz Trulia na dijelu stranice rezervisane za Best Cities, kao i oglase za posao iz SimplyHired. Ljudi koriste ove liste za istraživanja kada razmišljaju da se nekuda kreću, tako da je veoma korisno kada imate sve podatke na jednom mjestu.

Ovakva partnerstva podižu svijest o aplikacijama i donose nove potencijalne korisnike. A i mjestima koja žele ući u mobilni geografski fenomen, puno je brže i pametnije staviti se na ovakva brendirana sučelja poput Gowalla i Trulia nego pokušati izgraditi vlastita.

gowallamoney