iStock_000002584386XSmall-201x300 ClickBank je najveći sajt na Internetu barem što se tiče affiliate-a. Ako želite da zaradite novac online a nemate sopstveni proizvod koji bi promovisali, koje rešenje bi moglo da bude bolje od promovisanja tuđeg proizvoda u zamenu za parče profita?

Da bi počeli sa ClickBank, novac vam nije potreban a takođe na vama je izbor proizvoda koji ćete promovisati. Možete malo i da eksperimentišete kako bi otkrili šta je to što može da prođe na tržištu, što bi učinilo vašu prodaju većom.

Što se tiče uvoda u affiliate marketing, svakako da je najbolje mesto za to ClickBank.

Kako početi?

Affiliate računi su besplatni na ClickBank-u, kada otvorite svoj račun moraćete da pogledate veliki broj mogućnosti koje vam se nude za promovisanje proizvoda , uglavnom su to e-knjige, za ciljanu publiku.

Verovatno se pitate kako to možete da uradite bez sopstvenog web sajta ili bloga ali sve što treba da uradite je da uzmete besplatnu web stranicu (ili više njih) na Squidoo.

Ako imate sopstveni sajt možete lako promovisati ClickBank proizvode na svoju postojeću publiku tražeći proizvode koji bi im verovatno odgovarali. Koristite pretragu objekata na ClickBank-u da bi suzili broj proizvoda, izaberite odgovarajuću kategoriju i proverite da li su to stavke koje vam najviše odgovaraju.

Dobićete posvećen link (koji se zove hoplink) koji će osigurati da dobijete deo prihoda, ako neko klikne da bi kupio proizvod koji preporučujete. Možete i da ga sakrijete, ako želite dodatnu sigurnost na svom delu, tako što ćete posetite jedan od mnogih besplatnih sajtova za skraćenje URL adrese.

Ponudite nešto više od pukog postavljanja linka na stranicu

Najbolji način da se zaradi od ClickBank-a je da se fokusira na pružanje nečeg višeg od prostog postavljanja affiliate link na koji će neko da klikne. Ideja je da se proizvod proda i pre nego što dospe na prodajnu stranicu. Trebali bi da sa određenim entuzijazmom pripremite teren, zagrejete atmosferu, pre nego počnete da preporučujete određene proizvode.

Mnogo ljudi dođe na nivo da imaju besplatnu web stranicu (na Squidoo) ili čak ceo sajt na određenu temu, sa napisanim materijalom koji će posetiocima biti koristan i zanimljiv. Na taj način se gradi odnos sa posetiocima i projektuje slika nekoga kome se može verovati i ko razume njihove potrebe i interesovanja. Znaći, treba da pokušate da izbegnete situaciju u kojoj odražavate sliku nekoga ko postoji iz samo jednog razloga a to je puko zarađivanje novca.

Najbolji način da počnete sa ClickBank-om je da pronađete svoj put oko sajta i upoznate se kako to sve funkcioniše. Nakon što ste uradili početno istraživanje, izabrali nekoliko proizvoda koje ćete promovisati i uzeli besplatnu web stranu, polako ali sigurno ćete na vašem računu početi osećati rezultate. Bez obzira koliko različitih proizvoda promovišete sva vaša zarada će ići na isti račun.