Socijal shopping sajt Kaboodle, kojeg je preuzeo Hearst Interactive Group 2007 godine za 30 milijuna dolara, pokušava da uđe u prostor socijal trgovine sa svojim novim flash sajtom PopPicks.

PopPicks, koji je samo za članove, svaki tjedan sa trgovcima prestavlja različite kolekcije proizvoda a zatim poziva Kaboodle zajednicu da glasuju za proizvode koji joj se najviše sviđaju. Nakon četiri dana glasovanja, proizvodi koji su se svidjeli većini postaju dostupni Kaboodle članovima i to po sniženim cijenama naredna četiri dana ili dok se proizvodi ne rasprodaju.

Dok je za Kaboodle malo kasno da ulazi u priču online prodaje sa elementima glasovanja, PopPicks ima malo drugačiji pristup flash prodaji od Gilt Groupe, Ideeli, Hautelook, Beyond The Rack i drugih koji su imali uspjeha sa tim. Mogućnost glasovanja za odjeću koja će ići u online prodaju mogla bi biti mogućnost koju će preuzeti kompletno tržište flash-prodaje. U početku će PopPicks koristiti značajku glasovanja prvenstveno za modnu odjeću i pribor, te će s vremenom proširiti svoju ponudu na maloprodajne brandove koji se odnose na kuću, ljepotu i ostale gadgete.

Kaboodle ima više od milijun registriranih korisnika. Pokrenut je 2005 godine a konkurencija mi je ThisNext, Like.com i ShopStyle.

kab