1387v1-max-150x150 Egzodusa talenata iz Yahoo se nastavlja. Skype je upravo najavio da se Madhu Yarlagadda, Yahoo-ov podpredsjednik Inženjeringa, pridružio tvrtki kao novi direktor za razvoj. Yarlagadda će podnositi izvještaj direktoru Skype-a Josh Silverman-u, te će nadgledati projektne i razvojne inicijative Skype-a.

Yarlgadda se pridružuje Skype iz Yahoo-a gdje je bio potpredsjednik uprave zadužen za ICE Inženjering (Integrisana potrošačkaa iskustva), vodeći inžinjer za Yahoo Home Page, MyYahoo, Buzz, Profiles, ToolBar, Mobile, Maps i Local.

Yarlagadda, koji je proveo više od 11 godina radeći za Yahoo, je prethodno bio potpredsjednik za Inženjering Yahoo Communities, što uključuje Messenger, Voice (VoIP), Video, Flickr i Yahoo Groups. On se pridružio Yahoo-u 1999 godine nakon što je njegovu tvrtku MyQuest, koja se bavila porukama u stvarnom vremenu, tpreuzeo Yahoo.

Tvrtku Yahoo su nedavno napustili i drugi operativci među kojima su izvršni podpredsjednik Arsh Patel, tehnički direktor Ari Balogh i podpredsjednik Search-a Larry Cornett.

Ovim potezom tvrtka Skype je vjerojatno riješila problem novih ideja kao i vođstva svoje inženjerske platforme. Yarlagadda se pokazao kao veoma iskusan a pogotovo ako se radi o mobilnim inicijativama tako da bi ovo mogla da bude jedna veoma uspješna godina za Skype.