EMC je izjavio da će kupiti Greenplum kompaniju za skladištenje podataka. Iako uslovi sporazuma nisu objavljeni potvrđeno je da će transakcija biti obavljena u kešu. EMC navodi da će Greenplum formirati novi odjel za podatke zajedno sa informaciono infrastrukturnim poslovima EMC-a.

Nije tajna da su digitalni podaci u porastu, i na poslovnom i na potrošačkom nivou. EMC naziva Greenplum vizionarskim liderom koji koristi vlastitu arhitekturu za analitičku obradu. U izjavi, Pat Gelsinger, predsednik i glavni operativac Informaciono Infrastrukturnih Proizvoda EMC-a, navodi:

Svet skladištenja podataka će se uskoro promeniti. Greenplum-u je arhitektura, zajedno sa modelom potrošnje, omogućila da se odvoji od svojih konkurenata i istakne kao lider u ovoj industrijskoj grani prelazeći na analitiku velikih podataka. Greenplum-ova dominantna tehnologija na tržištu u kombinaciji sa EMC-ovom virtuelnom privatnom Cloud infrastrukturom namenjene korisnicima će biti dobitno rešenje za "velike podatke" u budućnosti.

Kompanija EMC je navela da očekuje da dogovor bude realizovan u trećem kvartalu, nakon odobrenja regulatorne komisije.