rav4 Toyota je objavila da planira uložiti 50 milijuna dolara u Tesla Motors, nakon uspješne inicijalne javne ponude. Tesla Motors će osigurati električno napajanje a možda će uraditi i većinu montaže. Ovo nije prvi električni RAV4, Toyota-in prvi model proizveden je 90-tih godina i neki se i dalje mogu vidjeti na ulicama.

RAV4 se malo promjenio u odnosu na prvi model, sada je na svojoj platformi 3. generacije, duži je, viši i teži a i košta više. Originalni model je baziran na platformi Corolle i može se smatrati da je mikro SUV. To je tako bilo nekada a sada više ne.

Veća platforma bi mogla da olakša posao Tesli, iako će ovo biti najveći model na kome rade, jer veća platforma vjerojatno daje više prostora i bolji ovjes za teški tekućinom hlađeni litij-ion baterijski omot. Prvi modeli bi mogli da se vide 2012 godine. Toyota i Tesla sa ovim superautomobilom bi trebalo da budu opasan konkurent svima a pogoovu Mercedes-Benz i Audi modelima.

Priča oko ovog posla se prema glasinama odvijala tako što je predsjednik Toyote provozao Tesla Roadster i toliko se oduševio da je odmah odobrio projekt. Snaga napajanja daje mu 500 KS s električnim motorima i pogonom na svakom kotaču.

Bilo kako bilo, Toyota će bez sumnje biti veliki igrač na rastućem elektro/hibridnom tržištu superautomobila, iako je relativno kasno startala. Mnogi proizvođači vozila, uključujući Porche, Ferrari i BMW već imaju platforme sljedeće generacije hibrida spremnih da pregaze Toyotu.