sp1-small Microsoft je odlučio dati tvrtkama još neko vrijeme da pređu sa Windows XP sustava na noviju verziju, Windows 7.

Do sada, oni koji su kupili nova računala sa Windows 7 Ultimate ili Windows 7 Professional imali su opciju da se vrate na Windows XP. Microsoft je rekao da će ukinuti ovu opciju 18 mjeseci nakon izlaska Windowsi 7 ili kada se pojavi Windowsa 7 Service Pack 1. Kada se to dogodi, oni koji su kupili računala nakon tog datuma samo bi imali mogućnost pokretanja ili Windows 7 ili Windows Vista.

Beta izdanje Windowsa 7 Service Pack 1 je objavljeno danas i sadržavati će sve dosadašne update i neće imati nove značajke.

Iako se većina kupaca aktivno okreće prema Windows 7 a proizvođači računala su usmjereni na isporuku računala i uređaja sa unaprijed instaliranim Windows 7 operativnim sustavom, naši poslovni korisnici su nam rekli da bi uklanjanje mogućnosti vraćanja na sustav Windows XP Professional moglo biti zbunjujuće za korisnike. Stoga smo odlućili da će kupci koji kupuju nova Windows 7 računala imati mogućnost da se vrate na XP tijekom cijelog životnog ciklusa sustava Windows 7,

navodi se u Microsoft-ovom priopćenju.

Windows XP je još uvijek popularan u mnogim tvrtkama i kod nekih potrošača i ovaj potez Microsoft-a je svakako za pohvalu.

U Microsoft-u očekuju da Windows 7 sa Service Pack 1 opravda očekivanja i stekne dodatno povjerenje korisnika.