70846v1-max-250x250 3Crowd, startup koji obezbeđuje alate za upravljanje za Cloud-bazirane usluge, objavio je javnu dostupnost svoje platforme, CrowdDirector.

3Crowd je osnovan od strane suosnivača BitGravity-ja, Barrett Lyon. 3Crowd alati za upravljanje, firmama daju veću kontrolu nad isporukom sadržaja i drugim Cloud uslugama omogućavajući im da koriste više usluga u isto vreme.

CrowdDirector služi kao balanser sadržaja opterećenja na mreži, omogućavajući firmama i vlasnicima sadržaja da upravljaju svojim web stranicama na više CDNs, Cloud usluga i web servera. Korisnicima je omogućeno da implementiraju pravila bazirana na osnovu opterećenja, praćenja i analiza kao i interoperabilnost sa različitim Cloud okruženjima.

Startup koji sada računa na Break Media i Revision3 kao svoje potrošače, upravo je podigao 6.62 miliona dolara u seriji A finansiranje od Canaan Partners and Storm Ventures. Startup je prethodno podigao nepoznatu količinu “anđeo” sredstva od investitora, koji uključuju Jay Adelson, Kevin Rose, Storm Ventures, and Greenwich Technology Associates.