Nakon što nije bio u funkciji nedelju dana, popularni servis za slučajno video ćaskanje Chatroulette se vraća sa novom verzijom.

Prelazak na novu verziju (verziju dva) nije baš prošao glatko, Chatroulette je trebalo da bude van funkcije jedan dan ali je to trajalo čitavu sedmicu.

Dakle, šta je novo i nadamo se bolje, što nam Chatroulette donosi? Pored toga što je prilično nestabilan, sajt ima fleksibilan interfejs koji vam omogućava da prevučete i pomerite prozor video ćaskanja gde želite a imate mogućnost da mu promenite i veličinu. Sajt ni na koji način ne pomaže korisniku u objašnjavanju nekih od tih funkcija, iako su ljudi iz Chatroulette nazvalali prvu verziju “eksperiment”, ovo još uvek izgleda kao eksperimentalna verzija.

Na primer, ako nemate instaliranu kameru, sajt je potpuno neupotrebljiv i ne prikazuje upozorenja ili poruka, jednostavno je mrtav. Ako imate kameru, možete se uključiti u slučajno ćaskanje jednostavnim osvežavanjem stranice. Ne postoje druge opcije osim postavljanja audio i video izvora, koje se pojavljuju kada pređete mišem preko chat box-a.

Sve u svemu, Chatroulette nije donio ništa novo sa svojom verzijom dva, možda će u narednim danima i doći do toga ali prvo što bi trebao da uradi jeste da poradi na svojoj stabilnosti.