10-Wackiest-Ways-to-Make-Money_full_article_vertical Bolje izgraditi nešto oko nečega što već postoji nego graditi od nule. Odličan primjer za to je obnavljanje isteklih domena.

Postoji na tisuće ljudi koji ne obnavljaju svoje domene iz nekog razloga, bilo da jednostavno zaborave ili više ne žele da imaju tu web stranicu. Ono što nas zanima ovdje je činjenica da su neki od tih domena prethodno privlačili značajan promet na web stranicu, što nam dakle omogućava da kao novi vlasnici tog domena iskoristimo tu činjenicu i izgradimo svoj vlastiti web sajt i naravno zaradimo novac.

Kako pronaći istekle domene?

Prvi korak koji treba da napravimo jeste da pronađemo domen koji je istekao a koji je već imao pristojan promet. Postoji nekoliko web sajtova koji se bave aukcijom isteklih domena, gdje vlasnik postaje onaj tko da najveću ponudu. Nakon što postanete vlasnici jednog takvog domena onda možete početi sa izgradnjom sajta koji će biti vrlo sličan onome koji je postojao prije toga.

Ovi aukcijski web sajtovi vam pružaju informacije o domenima koji isječu taj dan kada ste posjetili sajt a isto tako i domene koji su istekli ranije. Tako da sa svim tim informacijama veoma lako možete vidjeti ima li što interesantno za vas.

Važno je da napomenem, da ne pravite baš identičan web sajt nego da iskoristite elemente koji su na prethodnom sajtu bili uspješni (naravno, osim naziva domena) i sa napravite nešto svoje što je možda čak i bolje nego što je bio ranije.

Bitna stvar u vezi obnove isteklog domene je da vi već znate da je on ranije imao dobar promet. To vam daje prednost da gradite nešto što znate će privući promet. Ako još odradite neko istraživanje ključnih riječi onda možete očekivati da ćete imati nevjerojatan promet bukvalno od prvog dana.

Na koji način zaraditi obnavljanjem isteklih domena?

Ovisno o temi domena, možete ga monetariziratu prodajom relevantnih proizvoda i usluga na sajtu. Pristupanjem Commission Junction ili sličnim affiliate stranicama moći ćete prodavati ništa razne stvari poput, DVD-ova, igračaka, igrica, računalne periferije i ostalo. Tu je naravno i Google AdSense, koji će vam omogućiti da prikazujete relevantne oglase na vašoj web stranici i dobijate prihod od klikova koje učine vaši korisnici.

Najbolji način da vaše stranice ostanu popularne jeste da ih često ažurirate. Dodavajte novi sadržaja i članake gdje god je to prikladno i pratite izvedbu različitih proizvoda i oglasa kako bi osigurali da izvlačite maksimum profita iz svega.

Što se tiče izgradnje profitabilne web stranice, kao što vidite možete ostvariti profit puno brže oslanjajući se na neki domen koji je istekao nego da kupujete neki svoj i počnete da ga izgrađujete ispočetka.