Poznato je da Yahoo integrira pretragu sa vestima, nedavno je pokrenuo portal za vesti nazvan Upshot, koji koristi podatke pretraživanja kako bi odabrao koja će priča da usledi. Danas je Yahoo integrisao pretragu u sadržaj vesti na još jedan način, sugerišući termine pretrage ispod sadržaja vesti na Yahoo News.

Kako u kompaniji Yahoo nazivaju ovu novu funkciju “Infinite Browse”, ona će uključivati polje ispod Yahoo News članaka koji će predložiti pretragu za određene termine. Na primer, vesti o Al Kaidi će pokazati linkove za pretragu termina “Al-Kaida kamp” ili “Al-Kaida zastave”. Zamisao je da se omogući čitaocima da pristupe povezanom sadržaju a da ne moraju da idu na poseban portal da bi izvršili pretragu.

yahoo-search-news-module-flickr-photo-sharing

Funkcija, koja je testirana u ograničenom krugu korisnika rezultirala je sa dvostruko većim angažmanom korisnika. Postojeće funkcija pretrage “Trending Now” liste, koje donosi Trending teme, s obzirom na vaše navike u pogledu pretrage, na Yahoo sajtovima, je neznatno unapređena što se tiče pretrage. Sada kada kliknete na Trending temu Yahoo će vam pokazati rezultate pretrage na Yahoo za temu. Yahoo takođe sada sugeriše i “vredno da se objavi“ teme u zavisnosti od tipa Yahoo portalu na kom se nalazite (tj. sportske teme na Yahoo Sports).

“Infinite Browse”i pretraživanje Trending tema su samo su dodatni primeri Yahoo-ovog nastojanja da automatizuje pretraživanje, kao što je to uradio sa slideshow-om i drugim sadržajem, naravno sve u cilju da poveća svoj udeo na tržištu pretrage.