Skype Gigant Internet telefoniranja Skype planira da prikupi 100 miliona dolara od inicijalne javne ponude (da ode na berzu). Danas je kompanija objavila da je podnela S-1 izjavu Komisiji za Hartije od Vrednosti.

Nakon inicijalne javne ponude, Skype-om će se trgovati na Nasdaq Global Market. Goldman Sachs, J.P. Morgan i Morgan Stanley su banke zadužene za upravljanje inicijalnom javnom ponudom. Ni moguća cene niti datum za inicijalnu javnu ponudu još uvek nisu objavljeni.

Priča o Skype-ovoj inicijalnoj javnoj ponudi traje već neko vreme. Krajem 2009 godine, krenulo se u tom pravcu kada je online aukcijski gigant eBay, koji je kupio Skype 2006 godine, prodao svoj kontrolni paket akcija u Skype-u.

Skype je servis za komunikaciju koji omogućava ljudima besplatne audio i video pozive preko Interneta sa drugim Skype korisnicima koji koriste bilo kakav uređaj koji je povezan na Internet. VoIP usluga takođe omogućava ljudima da pozivaju ili primaju pozive sa redovnih telefonskih brojeva pomoću plaćenog servisa.

Kompanija postoji od 2003 godine i ima 124 miliona povezanih korisnika.