19439v6-max-250x250 GoodData je vrlo brzo postala ključni primer tehnološke inovacije koja dolazi iz centralne Evrope a verovanje i ulaganje u Evropu će se itekako isplatiti Fidelity Growth Partners Europe, grupi investitora koji podržavaju isključivo evropske preduzetnike.

GoodData koristi cloud computing za dostavljanje rešenja poslovne inteligencije kroz on-demand servis. Centralna komponenta GoodData je kolaborativna analitika. Fidelity Growth Partners Europe je u GoodData investirala 2 miliona dolara a ostali investitori u koje spadaju General Catalyst, Andreessen Horowitz i Windcrest Partners su zatvorili krug od ukupno 6,5 miliona dolara investicija.

GoodData će iskoristiti novac za izgradnju svoje Cloud BI platforme i marketing ekspanziju. Kompanija u bazi svojih klijenata trenutno ima Enterasys Networks, Software AG, Trend Micro, Salary.com i TriNet.

Oktobra prošle godine GoodData je podigala 2,5 miliona dolara u seriji C ulagačkih sredstva od Andreessen Horowitz, General Catalyst Partners i nekih tajnih investitora. GoodData u svom bordu ima i Tim O’Reilly-a.

Nena analitička rešenje se smatraju isplativijim od sličnih proizvoda koje nude IBM, SAP i Oracle, jer njen servis u potpunosti radi na Amazon Web Services.

GoodData je osnovana 2007 godine u Prague a osnovao ju je Roman Stanek.