Google je danas pokrenuo promene u svom rank algoritmu koje će učiniti da korisnici mnogo lakše pronađu veliki broj rezultata iz jednog sajta. Za upite koje ukazuju na snažan interes korisnika za određeni domen, kao na primer “exhibitions at amnh” (izložbe u muzeju), Google će od sada pokazati više rezultata iz relevantnog sajta:

domain-results-example

Pre današnjih promena samo su se dva rezultata iz amnh.org prikazivala za ovaj upit.

Sada smo utvrdili da je korisnik zainteresovan za web sajt prirodnjačkog muzeja, tako da se sedam rezultata amnh.org domena pojavljuje u rezultatima. Budući da je korisnik u potrazi za izložbama u muzeju sada je verovatnije da će brže pronaći ono što traži. Poslednjih nekoliko rezultata za ovaj upit su sa drugih sajtova radi očuvanja nekih različitosti u rezultatima,

navode iz kompanije Google.

U kompaniji Google ističu da oni konstantno preispituju svoj ranking i korisnički interfejs, što rezultira stotinama promena koje naprave svake godine. Od ovog poboljšanja kompanija očekuje će pomoći korisnicima da pronađu relevantnije rezultate iz jednog sajta a ipak da postignu različitost na stranicama rezultata.